Natisni
Pojdi nazaj

CAPELLI TE 650 + Suzuki 200


Capelli TEMPEST 650

Zagotavlja popolno izkušnjo z odlično nadgradnjo starejšega modela Tempest 626. Tempest 650 še bolj poudarja tisto čemur podjetje Capelli namenja največ pozornosti. Gumenjak v osnovi robustno grajen je v resnici zelo lahkoten za obvladovanje in ima odlične plovne lastnosti. Vozniku ponuja še več užitka tudi v zahtevnih vremenskih pogojih, potniki pa boste uživali v izbranih materialih in intuitivni postavitvi elementov. Čoln ima veliko ležalnih površin in bogato dodatno opremo.

Popolnoma novi štirivaljni, 200 konjski, 3-Star Ultra-Low Emission motor je plod znanja Suzukijevih inženirjev. Odličen motor z lahkoto poganja robustno grajen gumenjak tudi pod visokimi obremenitvami. Še vedno pa za voljo inovativne tehnologije deluje tiho in mirno.

Morjeplovci se popolnoma zavedamo kako potrebna je dodatna oprema plovila, zato temu resnično namenimo veliko pozornosti. Na ta gumenjak smo namestili kvalitetno opremo, katere se boste med vožnjo zelo veselili:

- hidravlični krmilni sistem Mavi Mare za lahkotno manevriranje in obvladovanje plovila
- čisto glasbo si boste predvajali preko Boss sound sistema, ki vam omogoča bluetooth povezavo na vaš telefon. Nasvet! Pripravi si zalogo dobre glasbe…
- Simrad GO7 multifunkcijski 7 palični prikazovalnik kaže vse pomembne podatke o motorju, med drugim lahko spremljate tudi porabo goriva na določenih obratih motorja in vožnjo čimbolj prilagodite ter prihranite.
- Simrad GO7 ima naloženo tudi Navionics elektronsko pomorsko karto celotnega Jadranskega morja. Neprestano kaže pozicijo plovila, da boste vedno vedeli kje se nahajate, kam ste namenjeni in koliko še imate do cilja. Poleg tega ima označeno tudi globino morja, da se boste lažje izognili preplitkim delom in obvarovali sebe in plovilo.
- Tessilmare vrhunska sončna tenda vas bo ščitila pred močnim soncem.
- Tuš sistem s sladko vodo in močno črpalko, da z lahkoto izperete sol z vašega telesa, opreme in plovila.

Trup in tubusi.
Gradnja trupa v globoki V z ostrim krmnim kotom in visoko nameščeni tubusi so pogoj za kvalitetno plovbo. Le takšen gumenjak se lahko suvereno spopade z razburkanim morjem, maksimalno ublaži udarce valov in obenem ponuja pravi užitek v vožnji. Capelli 650 se med glisiranjem dvigne nad vodno gladino in blago drsi po krmnem trikotu. Tak način plovbe nam zagotavlja tudi do 20% nižjo porabo goriva zavoljo manjšega upora vode na tubuse.

Ležalne površine s close cell penami
Ležalne površine so na otip prijetne, saj so oblečene v vrhunski FIRST navtični skaj, blazine pa ravno prav mehke, da lahko na njih ležite in se sončite tudi po več ur. Pene blazin so »close cell«, kar pomeni, da ne vpijajo vode zato boste imeli obleko suho tudi, ko se boste zvečer peljali na večerjo.

Krmilna konzola z vsemi inštrumenti
Krmilna konzola je odlično oblikovana ter ima visoko in pregledno vetrobransko steklo. Vse pomembne podatke dobite preko najnovejšega in maksimalno izpopolnjenega prikazovalnika SIMRAD GO7. Poleg prikazovalnika je nameščen Radio FM Bluetooth Boss Marine, Suzukijeva komandna ročica, osvetljeni kompas, osvetljeni vtikač 12V za polnjenje vašega telefona in predal za odlaganje potrebščin. Nivo goriva v rezervoarju spremljate na posebnem analognem prikazovalniku.

Suzuki 200 – maksimalna moč
S Suzukijeve vrste izvenkrmnih motorjev prihaja popolnoma novi DF 200 A, ki so ga mnogi opisali kot trenutno najboljši 200 KS motor na svetu. Gre za štiritaktni vrstni štirivaljni motor prostornine 2,9 lit, ki je opremljen z večino najnovejših tehnologij na področju navtičnih motorjev Odlikuje ga velika moč in izjemen navor, ki našega gumenjaka s suverenim pospeškom požene do hitrosti 45 NM/h.

Na plovbi
Čoln zglisira pri hitrosti 10,6 NM in potroši pod 10 lit/h goriva. V idealnem razmerju med porabo in hitrostjo boste pri 3.800 rpm, ko bo čoln dosegel hitrost 25 NM/h in porabil pod 20 lit/h. Pri maksimalni obremenitvi bo čoln dosegel 45 NM pri 6.200 rpm in porabil 74 lit/h. Prametre delovanja boste lahko spremljali na vgrajenem prikazovalniku SIMRAD GO7, ki je nameščen na komandni plošči konzole. Novi Suzuki 200 velja za izjemno varčen motor serijsko dopolnjen z poznanim sistemom Lean Burn, ki ob izgorevanju uravnava idealno mešanico goriva in zraka. S strani CARB je certificiran kot 3-Star Ultra-Low Emission motor z izredno nizkimi izpusti škodljivih delcev v ozračje.

Motor skupaj s plovilom Capelli 650.
Čoln je presegel naša pričakovanja v vseh pogledih. Očarani boste nad plovnimi lastnostmi in visoko hitrostjo, ki jih plovilo doseže na maksimalnih obratih. Razveselila vas bo ugodna poraba goriva pri potovalni hitrosti, saj boste z enim rezervoarjem prepluli velik del Jadranskega morja. Na gumenjaku se boste počutili varno tudi, ko boste pluli daleč od obale. Zaupali mu boste!

Garantiramo vam veliko užitka in nepozabno izkušnjo.

Tehnični podatki

Proizvajalec: Cantieri Capelli S.P.A.
Model: Tempest 650
Dolžina: 6,55 m
Širina / ugrez: 2,67 m / 0,6 m
Max. št. oseb: 12
Teža z motorjem: 1.050 kg
Motor: Suzuki DF 200
Rezervoar za gorivo: 220 lit
Gorivo: Bencin 95
Max hitrost: 45 NM
Potovalna hitrost: 28 NM
Poraba goriva: 12-16 l/h
Letnik: 2017

A) julij in avgust
B) junij in september
C) oktober - maj

Prevzem plovila: Severna Dalmacija - kjer koli od otoka Paga do Šibenika - brezplačen prevzem v okolici Zadra, dostava na ostale lokacije po ceniku oziroma dogovoru.

V cenah je vključen 22% DDV.
DanTeden
Cena A320 €1.699 €
Cena B250 €1.299 €
Cena C150 €799 €

Obvezna oprema

 • Vrvi za privezovanje
 • Sidro z verigo in vrvjo
 • Bokobrani
 • Vesla
 • Čaklja
 • Rešilni jopiči (tudi otroški na željo stranke)
 • GPS Simrad GO7
 • Prva pomoč
 • Gasilni aparat
 • Ročna tlačilka
 • Kompas
 • Kalužna črpalka
 • Zastave
 • Radio Bluetooth Boss Marine
 • 12V vtičnica
 • Kopalna lestev
 • Dodaten tank za gorivo (10 l)

Dodatna oprema

 • Tenda
 • Hladilna torba: 20€/teden
 • Tuba in smučarski jopič: 30€/teden
 • Smuči in smučarski jopič: 50€/teden
 • Wakeboard in smučarski jopič: 70€/teden
 • Banana za 7 oseb: 100€/teden
IME IN PRIIMEK*E-POŠTA *TELEFON
DATUM NAJEMAPLOVILOFAX
SPOROČILO
Varnostna koda *Varnostna koda *
POŠLJI